in

Red Hat, Enterprise Linux’un ekonomik faydalarını paylaştığı araştırmasının yeni bulgularını açıkladı

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, Inc., sponsoru olduğu ve IDC’nin gerçekleştirdiği The Economic Impact of Red Hat Enterprise Linux: Trillions, Yes Trillions, of Dollars araştırmasında elde edilen bulgularını paylaşmaya devam ediyor. Dünyanın öncü kurumsal Linux platformu Red Hat Enterprise Linux’un (RHEL) sadece teknoloji sektörüne değil, dünyanın dört bir yanındaki yerel ekonomilere de nasıl katkı sunduğunu gösteren rakamlarafaydalara ve fırsatlara bağlantılardan ulaşılabiliyor.
 
RHEL + yerel ekonomiler
Red Hat’in 2019’un sonlarında paylaştığı içeriğe göre RHEL ekosistemi içerisinde yaklaşık 900.000 istihdam oluşması beklenirken, 2023’e kadar istihdamın 236.000 kişi kadar artacağı tahmin ediliyor. Bu rakamlar içerisinde donanım, yazılım, hizmet ve kanal şirketleri yer alırken, yeni işlerin büyük çoğunluğunun yüksek beceri gerektiren ve yüksek maaşlı işlerden oluşması bekleniyor.
 
Bu şirketlerin bazıları çok uluslu ancak büyük çoğunluğu yerel firmalar olduğu için faaliyet gösterdikleri bölgede pazarlama, yerel ofis, çalışan ve hizmet alanlarında yatırım yapıyorlar. Tüm alanlar toplandığında yapılan yatırımların 2019’da yerel ekonomilere 48 milyar dolarlık fayda sağladığı tahmin ediliyor.
 
IDC’nin hesaplamalarına göre RHEL ekosistemi, 2023’e kadar yüzde 11 büyüyecek. Ekosistem gelirinin 2023’e kadar 119 milyar dolar seviyesine çıkması beklenirken yerel yatırımlar da 69 milyon dolara ulaşacak. Bölgeler incelendiğinde ise RHEL’in ekonomik etkisi neredeyse eşit dağılıyor. RHEL, Amerika bölgesinde yüzde 35, Asya/Pasifik bölgesinde yüzde 33 ve EMEA bölgesinde yüzde 32’yle dünyanın dört bir yanındaki bölgesel ekonomilere katkı sağlıyor.
 
IDC, ayrıca RHEL kullanan BT kuruluşlarının 2020’de yaklaşık 7 milyar dolar tasarruf yapabileceğini ortaya çıkardı. Bu miktar, diğer ürün ve hizmetlere aktarılarak yerel ekonomilerin daha da gelişmesi sağlanabiliyor.
 
RHEL’i tercih eden şirket sayısı artıyor
IDC, The Economic Impact of Red Hat Enterprise Linux‘un yanında Worldwide Server Operating Environments Market Shares, 2018: Overall Market Growth Accelerates araştırmasını yayınladı. Yeni araştırma RHEL hakkında bulguların ekonomik etkilerini yakından etkilerken, Red Hat’in dünya çapındaki sunucu işletim ortamı pazarının ödemeli Linux kısmında ilk tercih olduğunu ortaya çıkarıyor. Araştırmaya göre kurumsal Linux aboneliğinin 2018’de yüzde 14 artmasıyla toplam ödemeli kurumsal işletim sistem ortamının yüzde 33’ünü temsil ediyor. IDC’nin yeni raporu, RHEL’in kurumsal Linux dünyasındaki liderliğini ve gittikçe büyüyen kurumsal Linux sunucu pazarının da yerel iş harcamalarının ve ekonomik büyümenin arkasındaki güçlerden birisi olduğunu gösteriyor.
 
RHEL’in sağladığı faydalar
RHEL’in ekonomiye olan etkisini gösteren ilk araştırmanın devamı gelecek. IDC’nin hesaplamalarına göre 2023’te 119 milyon dolar seviyesine ulaşacak bir ekosisteme sahip olan RHEL’in erişimi ve yarattığı etki gelecek yıllarda artacak. Modern BT’nin temelini oluşturan bir işletim sisteminden çok daha fazlası olan RHEL, aynı zamanda yeni iş imkanları ve Red Hat’in çalıştığı iç ortaklarına milyonlarca dolarlık tasarruf fırsatı yaratıyor.

Bulut bilişimle ilgilenen üniversite öğrencilerinin katılabileceği Cloud Camp 2020 başlıyor

Micro Focus, 2020 için kurumsal dünyanın BT trendlerini açıkladı