in ,

Red Hat, bulut veri yönetim teknolojileri sunan NooBaa’yı satın aldı

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, veri depolama hizmetlerini hibrit ve çoklu bulut ortamlarında yöneten yazılımlar geliştiren ve yeni kurulmuş bir şirket olan NooBaa’yı satın aldığını duyurdu.

NooBaa’nın veri yönetim teknolojileri, Red Hat’in mevcut hibrit bulut hizmet portföyünü büyütüyor ve Red Hat’in lider açık hibrit bulut teknolojileri sağlayıcısı konumunun daha da ileriye gitmesine yardımcı oluyor.

Sektör analiz firması Gartner, bizlere “Benimsenen bulutların büyük çoğunluğunu hibrit ve çoklu bulutlar oluşturuyor. 2020’ye kadar kurumların yüzde 75’i çoklu veya hibrit bulut modelini hizmete almış olacak” diyor. Bu heterojen ortamlar, modern iş yükleri için de facto bir standart haline geliyor. Bu ortamlar, bulut yerlisi uygulamaların yönetiminin ve ölçeklenmesinin karmaşıklığını artıran, birbirinden apayrı veri silolarının artmasına neden olabiliyor.

NooBaa, bu dağıtık ortamlara yayılan yapılandırılmamış verilerin daha görünür olması ve daha iyi kontrol edilebilmesi için 2013’te kuruldu. Görünürlüğü ve kontrolü elde etmek için şirket, mevcut depolama altyapısının üstünde ayırma katmanı olarak hizmet verecek şekilde tasarlanan bir veri platformu geliştirdi. Bu katman, veriyi bir buluttan diğerine taşıyabilmenin yanında, kullanıcılarına birçok noktada depolanan veriyi uygulamaların etkileşim kurabileceği tek ve kolay anlaşılır bir veri seti gibi yönetebilme imkanı sunuyor.

NooBaa’nın teknolojileri Red Hat OpenShift Container Platform, Red Hat OpenShift Container Storage ve Red Hat Ceph Storage gibi Red Hat’in hibrit bulut teknoloji portföyünü tamamlıyor ve iyileştiriyor. Bu teknolojiler, bir araya gelerek genel ve özel altyapılarda uygulama, bilişim, depolama ve veri kaynaklarının yönetimi için kullanıcılarına güçlü, tutarlı ve uyumlu kapasite seti sunacak şekilde tasarlandı.

Red Hat Başkan Yardımcısı ve Depolama ve Hiperbütünleşik Altyapı Genel Müdürü Ranga Rangachari, konuyla ilgili “Verilerin taşınabilmesi, bulut yerlisi uygulamaları özel ve çoklu bulutlarda oluşturan ve hizmete alan kurumlar için anahtar bir öneme sahip. NooBaa’nın teknolojileri portföyümüzü büyütecek ve günümüzün hibrit ve çoklu bulut dünyasında geliştiricilerin ihtiyaçlarını karşılama kabiliyetimizi güçlendirecek. Dokuz kişiden oluşan bir teknik ekibi Red Hat ailesine dahil etmekten mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte açık hibrit bulut teknolojilerinin öncü sağlayıcısı Red Hat’i daha da güçlendirmek için çalışacağız” dedi.

Gigaom Araştırma Analizcisi Enrico Signoretti, Multi-Cloud Object Storage and Data Mobility: A GigaOm Market Landscape Report isimli raporunda şu sözlere yer veriyor: “Bulut nesne depolaması, özünde barındırdığı küresel veri dağıtımı, verinin sürekliliği, exabaytlara benzersiz ölçeklenme ve uygun genel maliyet özellikleriyle kurumlarda sıkça görülür bir hale geliyor. Hem genel bulut sağlayıcıları tarafından sunulan hem de kendi alanınızda bulunabilen bu çözümleri benimsemesi de çok kolay. Verilere erişim standart HTTP temelli protokoller üzerinden sağlanıyor ve bu veriler her yerde, her cihaz üzerinden oluşturulabiliyor ve kullanılabiliyor. Buna karşın güvenli bir biçimde, çoklu bulutlar üzerinden düşük bekleme süreleriyle tüm uzaktaki ve yerel uygulamaların ve kişilerin veriye erişilebilmesini sağlamak çok zor. Bu da uygulama karmaşıklığının artmasına, daha fazla maliyete ve çoklu bulut stratejilerini hayata geçirirken gerektiği kadar serbest olunamamasına sebep oluyor.”

Küresel bulut pazarında DaaS talebi giderek artıyor

Shield2018 konferansı, ünlü siber güvenlik uzmanlarını ağırlayacak