in

Equinix, TTI İşbirliğiyle Türkiye’de Microsoft Azure’a Erişimi Genişletiyor

Equinix, dünyanın dijital altyapı şirketi, bugün İstanbul’da bulunan International Business Exchange™ (IBX®) veri merkezinde yeni bir Microsoft uç devresinin Türk Telekom iştiraki TTI işbirliği ile hizmete sunulduğunu duyurdu.

Bu yeni altyapı Türkiye’deki Equinix müşterilerinin Microsoft Azure’a Microsoft global ağı ve Azure ExpressRoute üzerinden Equinix Fabric™aracılığıyla uzaktan erişebileceği anlamına geliyor. Bu sayede, Türkiye’deki müşteriler Hybrid + Çoklu Bulut, Yapay Zekâ + Makine Öğrenimi, Nesnelerin İnterneti ve Windows Sanal Masaüstü dahil tüm Azure Hizmetlerine erişerek dijital dönüşümlerini hızlandırabilecek.

müşterilerin Equinix’in global platformu aracılığıyla diğer herhangi bir müşteriyi bulmasını ve ona dinamik olarak bağlanmasını sağlayan bir isteğe-bağlı platform. Equinix Fabric üzerinden Azure ExpressRoute’a uzaktan erişim, dijital liderlerin şirketlerinin başarısı için gerekli olan her şeye ve herkese bağlanmasını sağlayarak işlerini dönüştürmelerine yardımcı oluyor.

Bu yeni altyapı, Microsoft uç devresinin IL2’ye başarılı bir şekilde yerleştirilebilmesi için bağlantı ve internet hizmetlerini sağlayan Türk Telekom International (TTI) ile işbirliği içinde oluşturuldu. Equinix, Microsoft ve TTI arasındaki bu işbirliği, önde gelen internet servis sağlayıcılarına farklı yollar üzerinden kaliteli bağlantı sağlanmasına olanak tanıyor.

Öne Çıkanlar / Temel Olgular

  • ·Global Interconnection Index (GXI) Sayı 4’te yer alan bilgilere göre, ara bağlantı (işletmeler arasında doğrudan ve özel veri alışverişi), ağlar da dahil olmak üzere, dijital uçta çok çeşitli hizmet sağlayıcılarını entegre ederek işletmelere rekabet avantajı sağlıyor. EMEA bölgesinde bu özel bağlantı kullanımının 2019 ile 2023 arasında 5 kat artması bekleniyor.

·Microsoft Gold Cloud Platform sağlayıcısı. Bu işbirliği, şirketin dünya çapındaki kurumsal müşterilerinin Azure ve Microsoft Office 365’e sorunsuz, isteğe-bağlı erişimini sağlamasına yönelik süregelen taahhüdünü ortaya koyuyor. Equinix, Türkiye de dahil olmak üzere Orta Doğu, ABD, Kanada, Latin Amerika, Güney Amerika, Birleşik Krallık, Avrupa ve Asya-Pasifik’te müşterilere danışmanlık hizmeti sunan özel uzmanların bulunduğu 30 küresel genel Microsoft Azure ExpressRoute devresine ev sahipliği yapıyor.

Yeşil SSL Çubuğu (Green Bar) Artık Neden Yok?

Yavaş web siteleri, gelir ve ziyaretçi kayıplarına yol açıyor