in

Büyük Veriden Sonra Büyük Video Dönemi Başladı

video

Telekomünikasyon alanında dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri olan ZTE, Şangay’da düzenlenen Mobile World Congress’te dünya genelinde son dönemde giderek artan video içerik konusu ile ilgili yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Büyük Veri kavramınına benzer olarak Büyük Video kavramının da telekomünikasyon dünyasında önemli bir yer edindiğini ortaya koyan ZTE, son kullanıcı, ağ ve hizmet platformu, operasyon ve kontrol sistemleri ve atılması gereken adımlarla ilgili yorumlarını paylaştı.

Son kullanıcıların her geçen gün artan yüksek çözünürlüklü video talepleri ve sürekli gelişen iletişim ağı teknolojileri ile birlikte 2016 yılının Büyük Video döneminin başlangıcı olduğunu dile getiren ZTE, 4K ve 8K gibi yüksek çözünürlükteki videolar, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları sayesinde video içeriklerin öneminin katlanarak arttığını belirtti. Büyük Video döneminin telekomünikasyon dünyası için büyük bir fırsat olduğunu fakat aynı zamanda operatörler için de çok zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan ZTE, operatörlerin sadece Büyük Video hizmetlerine odaklanmak yerine Büyük Video’yu farklı platformlarda da değerlendirmek için iyi yorumlayıp ona göre planlarını yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

Amaç En İyi Video Deneyimini Sunmak

Araştırma sonuçlarına göre Büyük Video’nun asıl önemli noktasının kullanıcıya en iyi video deneyimini sunmak olduğunun altını çizen ZTE, son kullanıcıların tüm video deneyimini canlı olarak takip edebilen bir akıllı kontrol sistemi geliştirmek amacıyla bir video kalite değerlendirme sistemi geliştirdi. Bu sayede isteğe bağlı video servisi sunan sistemlerin sürekli olarak yüksek kaliteli video sunabilmesi sağlanıyor. ZTE ayrıca operatörlerin video nedeniyle ortaya çıkan yoğun veri trafiğiyle baş edebilmeleri için ultra geniş bant, düşük bekleme süreli ve yüksek kaliteli bir özel ağ da sunuyor.

ZTE Başkan Yardımcısı You Yan “ZTE, Büyük Video döneminin gelmesi ile operatörlerin yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyor. Büyük Video kavramı ZTE’nin genel stratejisinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Kullanıcıların en iyi video deneyimini yaşayabilmeleri için, yüksek kaliteli video hizmetleri, ağ kurulumu gibi alanlarda yüksek teknolojimizle lider olmayı hedefliyoruz. ZTE operatörlerin bu yeni dönemde karşılaştıkları zorluklarda her adımda yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Comodo: Sertifika Şeffaflığı Güven Getiriyor

Türkiye’de Haftada 18 bin Siber Saldırı Yaşanıyor