in

Zyxel, E-ticaret şirketleri için SD-WAN hizmeti sunmaya başladı

Zyxel SD-WAN

Zyxel’in yeni SD WAN hizmet paketi, kurumsal ağlarda esneklik ve maliyet avantajı vaat ederken,  altyapı ve bağlantı kalitesini de en uç noktaya taşıyor.

Güncel araştırmalar; dünya genelinde tarihler 2025’i gösterdiğinde şirketlerin yüzde 80’inin yeni şubeleri olacağını ve bu yüzden kurumların daha çok bulut çözümlerine ihtiyaç duyacağı gerçeğini ortaya çıkartıyor. Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç, Türkiye’de bu nedenle birçok farklı lokasyonda dağıtık yapıda hizmet veren her ölçekten kurumun ağırlıklı olarak bulut çözümlerine yöneldiğinin altını çiziyor.

Kerem Kırkıç’ın verdiği bilgiye göre; Yazılım Tanımlı Geniş alan Ağ, (SD-WAN *Software-Defined Wide Area Networking)  şube ağ yapılarını basitleştirmek ve merkezi olarak yönetilen WAN sanallaştırmayı kullanarak optimum uygulama performansını yakalamak için devrimsel bir yöntem. Geleneksel WAN bağlantılarının aksine SD-WAN, yüksek kapasiteli network çevikliği ile hat maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

“SD-WAN, şirketlerin şubeleri ve veri merkezleri de dahil olmak üzere tüm kurumsal ağlarını uzak mesafelere bağlamak için kullanılan WAN bağlantılarına uygulanan yazılım tanımlı ağ oluşturma (SDN) teknolojisinin spesifik bir uygulaması ” diyen Kırkıç sözlerine şöyle devam ediyor:

SD-WAN ile BT giderlerinde tasarruf

“Şubeleri, merkezi bir şirket ağına bağlamak veya mesafelere göre ayrılmış veri merkezlerine bağlanmak için elbette WAN tercih edilebilir. Ancak WAN bağlantıları, genellikle özel tescilli donanıma ihtiyaç duyan bir teknolojiyi kullanır. SD-WAN teknolojisi ise bir yazılım mantığı ile ağ denetiminin daha çok “buluta” taşınması anlamına gelir. Günümüz iş dünyasında şirketler artık, pahalı veya özel tescilli donanım seçeneklerini içeren özel WAN teknolojisi yerine; daha esnek, açık ve bulut tabanlı WAN teknolojilerini talep ediyor. SD-WAN bağlantısı, bulut yazılımı aracılığıyla kontrol edilebildiğinden, kurum bünyesinde yoğun talep oluştuğunda bağlantının büyütülmesine olanak tanıyor. Öte yandan çözüm, anlık kapasite artışı ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıdadır. Maliyet yanında güvenilirlik avantajı da sunan Yazılım Tanımlı Geniş Alan Ağı veya SD-WAN, donanım tabanlı ağa göre daha esnek bir yapıdadır.  Geleneksel WAN’lara kıyasla merkezi ve kullanıcı dostu yapısı ile SD-WAN’ın yönetilmesi de çok daha kolaydır. Böylece BT uzmanları, ağı uzaktan yönetmenin keyfini sürebilirler. Ayrıca şirketler iletişim teknolojileri genel giderini de azaltabilirler.”

Zyxel SD-WAN mimarisi, şirket genelinde internet dahil olmak üzere tüm ağda uçtan uca güvenlik avantajı sunuyor. SD-WAN, birden fazla WAN bağlantısı üzerinden trafiğin yük paylaşımını da daha verimli hale getiriyor. Zyxel SD-WAN çözümü, şirketlerin çok değişik bağlantı şekillerini, örneğin yüksek bant genişliğine sahip internet bağlantısı veya GSM internet bağlantılarını aynı anda (diğer bir deyişle UTP kablo, fiber, 4.5G vb.) bir arada kullanmasına da olanak tanıyor. Böylece bir bağlantının kopması durumunda birden fazla yedekli bağlantının devreye girmesi seçeneğiyle, şirketler düşük bir maliyetle yüksek internet hızına sahip olabiliyorlar.

E-ticaret siteleri için ideal

SD-WAN kullanılan ağ yapılarında, WAN bağlantı durumu ve kalitesi anlık olarak izlenebiliyor ve bu ölçümler trafik akışlarında akıllı kararlar vermek için kullanılabiliyor. Optimum güvenlik ve yüksek bağlantı kalitesi gibi artıları nedeniyle SD WAN, özellikle e ticaret alanında faaliyet gösteren kurumlar için ideal bir seçenek olabiliyor.

Zyxel’in SD-WAN yıllık hizmet paketi ZyWALL VPN50 / 100/ 300,  SD-WAN lisansı ve Nebula Orchestrator yönetim portalını içeriyor.  Bu hizmet paketinde; Dinamik Yol Seçimi, WAN Optimizasyonu ile Uygulama/İçerik/Coğrafi filtreleme özellikleri birlikte yer alıyor. İşletmeler, SD-WAN hizmet paketi satın almadan Nebula Orchestrator ağ yönetimi portalından faydalanma seçeneğine de sahip bulunuyor.

  • Kolay kullanım: Merkezi yönetim ve sezgisel kullanıcı dostu bir arayüz
  • Güvenilirlik:Veri iletim hızı düştüğünde anında daha güçlü bir bağlantıya geçme imkanı
  • Maksimum Güvenlik: Güvenlik duvarı, uygulama filtreleme, içerik filtreleme ve coğrafi filtreleme ile bağlantı güvenliği avantajı
  • Kapsamlı Trafik Analizi
  • Esneklik:NebulaFlex ile şirketlere kullanıcıların bağımsız mod ve Nebula Orchestrator ağ yönetimi arasında kolayca geçiş yapma seçeneği

Shield2018 konferansı, ünlü siber güvenlik uzmanlarını ağırlayacak

Siber korsanları en çok siber saldırı yaptığı sektörler